Míša řezy z remosky
Potřebné ingredience
* KORPUS: 2 vejce, 60 g cukru krupice, 1-2 lžíce lžíce vody, 2 lžíce oleje, 60 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá lžíce holandského kakaa, ½ lžičky prášku do pečiva; * KRÉM: 180 g povoleného másla, 1½ měkkého tvarohu (tedy cca 375 g), 100 g moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového cukru; POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 2 lžíce sladké smetany (nebo mléka)
Postup přípravy
Příprava:
- oddělit žloutky od bílků
- smíchat mouku + kakao + kypřící prášek
Z bílků vyšlehat pevný sníh.
Ke žloutkům přidat cukr a vyšlehat do pěny.
Poté přidat vodu + olej a promíchat.
Do žloutkové směsi přisypat mouku a vymíchat hladké těsto.
Nakonec postupně vmíchat sníh.
Těsto vlít do máslem vymazané a moukou lehce vysypané formy.
Péct v remosce 20 - 25 minut (zkoušet špejlí).
Korpus nechat vychladnout (ale nevyndavat z formy).
Mezitím si připravit krém:
- všechny suroviny na krém v míse vyšlehat do hladka.
Krém nanést na ještě trošku vlažný korpus.
Nakonec připravit polevu:
- čokoládu s máslem rozpustit a vmíchat smetanu.
Čokoládu nalít na krém.
Formu vložit do lednice a nechat pořádně vychladit.
Oddělit žloutky od bílků. Z bílků vyšlehat pevný sníh. Smíchat mouku + kakao + kypřící prášek. Ke žloutkům přidat cukr, vyšlehat do pěny a poté přidat vodu + olej a promíchat.
Do žloutkové směsi přisypat mouku a vymíchat hladké těsto, nakonec postupně vmíchat sníh. Těsto vlít do máslem vymazané a moukou lehce vysypané formy.
Péct v remosce 20 - 25 minut (zkoušet špejlí). Korpus nechat vychladnout (ale nevyndavat z formy).
Mezitím si připravit krém: Vvšechny suroviny na krém v míse vyšlehat do hladka. Krém nanést na ještě trošku vlažný korpus.
Nakonec připravit polevu: Čokoládu s máslem rozpustit a vmíchat smetanu. Čokoládu nalít na krém.
Formu vložit do lednice a nechat pořádně vychladit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé